- 0 Polubienia
- 0 / 5
- Kuchnia: polska
- 157 wyświetleń
Składniki:
- 50 dag mięsa mielonego
- cząber
- papryka ostra
- przyprawa do mięsa mielonego
- 20 dag startego żółtego sera
- 50 dag mrożonego kalafiora
- mała śmietana 18%
- 2 jajka
- pieprz
- sól
- olej
Przygotowanie:
- Mięso mielone przypraw ulubionymi przyprawami, np. cząbrem, ostrą papryką, przyprawą do mięsa mielonego, solą, pieprzem i usmaż na oliwie.
- Kalafiora podgotuj.
- Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
- Wymieszaj śmietanę, żółty ser i jajka. Całość przypraw solą i pieprzem.
- Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem. Na dno wyłóż mięso mielone, następnie kalafior i sos serowo-śmietanowy.
- Zapiekaj przez ok. 30 minut.
- Podawaj z bułką i sałatą.
Wskazówki:
- Nie musisz podawać bułki jako dodatku do dania – my proponujemy sałatkę z gotowanych buraczków.
Żródło przepisu:
Mniam